O familie variată, cu membri vegetarieni și non-vegetarieni, se confruntă cu o lipsă de idei pentru a satisface toate preferințele culinare ale fiecărui membru? Ne pregătim să aducem soluții creative, deci stați pe aceeași lungime de undă! Magdalena Aldea, mămică a 2 copii, ne ajută cu câteva idei minunate!

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La cumpărături

PUBLICAT LA

2 Octombrie 2023

CU SPRIJINUL

Lidl.ro

Minimizarea risipei alimentare

Familia Magdei pune un accent deosebit pe a consuma alimente cu responsabilitate și depune eforturi constante pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată, în conformitate cu necesitățile lor. Au dezvoltat o rutină pe care o urmează pentru a minimiza risipa de alimente. Primul pas constă în reinventarea și refolosirea resturilor de mâncare pentru a crea rețete noi și delicioase. Următorul pas presupune verificarea conținutului din dulap sau frigider și achiziționarea doar a ceea ce au nevoie. Ultimul, dar nu cel din urmă pas important, este să aibă mereu un meniu planificat pentru fiecare zi a săptămânii, astfel încât să evite impulsul de a cumpăra alimente suplimentare care nu sunt strict necesare.

Familie cu vegetarieni și non-vegetarieni

Deoarece ea și soțul ei adoptă un stil de viață vegetarian, în timp ce fiicele lor consumă carne, aleg întotdeauna opțiuni nutritive și sănătoase pentru mesele lor, și preferă să gătească acasă. De exemplu, astăzi va utiliza brânza și iaurtul rămase pentru a crea o delicioasă tartă sărată, care va fi pe gustul tuturor membrilor familiei. Are o garnitură de broccoli fiert de la cina anterioară, la care adaugă 4 ouă, un iaurt, bucăți de cașcaval și brânză telemea, precum și somon afumat. Astfel, quiche-ul cu somon și broccoli este aproape gata.

Dacă vrei să experimentezi savoarea inconfundabilă a unui Quiche Lorraine, nu rata ocazia de a încerca următoarea rețetă, disponibilă pentru tine la acest link.

Atunci când își dorește o soluție rapidă și gustoasă, supa cremă este alegerea perfectă. În familia lor, nu aruncă niciodată resturile de mâncare, ci le reutilizează. Din legumele găsite în frigider și din dovleceii și ardeii copți rămași de la ziua precedentă, a preparat rapid o supă cremoasă și delicioasă.

Poate părea dificil de crezut că poți crea un desert folosind ceea ce ai deja în frigider, dar ei suntem mari amatori de cheesecake, așa că refolosesc toate resturile de biscuiți pentru a crea o bază pentru prăjitura cu brânză dulce. Rețeta este simplă: biscuiți mărunțiți amestecați cu unt topit, la care se adaugă un amestec de brânză de vaci, iaurt și ouă. Pentru îndulcire, adăugă miere sau sirop de agave. 😊

Descoperă bucătăria Lidl: sursa ta zilnică de inspirație culinară pentru orice preferință

Bucătăria Lidl te invită într-o călătorie zilnică plină de inspirație culinară, oferindu-ți idei pentru fiecare masă a zilei și pentru orice preferință, fie că optezi pentru preparate vegetariene sau non-vegetariene. Încearcă-le acum și fă din fiecare masă o aventură culinară creativă și sustenabilă!