Organizarea frigiderului poate părea plictisitoare, dar cu siguranță ajută la prevenirea risipei de alimente, ceea ce se traduce prin economisirea de bani și numai asta poate merita efortul suplimentar!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La bucătărie

PUBLICAT LA

17 Februarie 2021

CU SPRIJINUL

Electrolux.ro

Rolul sertarelor din frigider pentru organizare

Rafturile superioare ale frigiderului sunt perfecte pentru ouă şi lactate: iaurt, brânză, unt, lapte, sosuri gătite. Aici este o temperatură stabilă.

Raftul din mijloc sau cel intermediar este destinat pentru mâncarea gătită și resturi de mâncare.

Rafturile inferioare ale frigiderului – raftul de jos, cel mai rece – este ideal pentru carnea crudă (care trebuie separată de restul alimentelor, în recipiente proprii), legume tari, mezeluri.

Ușa frigiderului, cea mai caldă secțiune a frigiderului, este ideală pentru sosuri sau alimente care nu se strică cu ușurință, sucuri, apă, ouă (în cutie), maioneză, dressing de salate, gemuri și dulcețuri.

Sertarele frigiderului sunt ideale pentru fructe și legume fără pungi de plastic (evită să pui aici cartofi, ceapă și usturoi). Dacă ai un frigider mai nou, probabil că ai două sertare, unul pentru legume și unul pentru fructe, care trebuie depozitate în mod separat. De ce? Sertarul pentru legume este calibrat pentru produse cu umiditate ridicată, iar sertarul pentru fructe este setat pentru umiditate scăzută (fructele putrezesc mai încet în condiții de umiditate scăzută). Un alt motiv pentru a menține legumele și fructele separate: pe măsură ce fructele se coc, produc etilenă, care poate accelera maturarea altor produse, provocând chiar putrezirea sau încolțirea unora. Este adevărat că e nevoie de un singur măr stricat pentru a le strica pe toate! Pentru a preveni acest lucru, separă fructele de legume și nu supra-aglomera sertarele.

Deși nu pare un lucru asupra căruia să acordăm atenție, deasupra frigiderului nu este recomandat să pui băuturi, deoarece căldura care se ridică în mod natural din frigider le va strica. În schimb, dacă vrei să folosești și acest spațiu, poți păstra cărți de bucate.

Combina frigorifică adaptată nevoilor tale de zi cu zi

Cu ajutorul combinei frigorifice Electrolux cu sistemul inovator de depozitare CustomFlex®, poți personaliza spaţiul în funcţie de nevoile tale. Interiorul ușii are cutii detașabile de diferite dimensiuni pentru a adapta spaţiul disponibil la nevoile tale și pentru acces facil la ingrediente, iar capacitatea de stocare este mărită, pentru mai multă libertate în personalizarea intuitivă a spaţiului disponibil.

Descoperă tehnologiile inovatoare ale combinelor frigorifice Electrolux.

Alegerea unui frigider performant, durabil în timp, poate influența organizarea optimă a frigiderului și astfel evitarea risipei alimentare

- Întoarce cardul -

Personalizează spaţiul în funcţie de nevoile tale

Într-adevar, alegerea unui frigider performant, durabil în timp, poate influența destul de mult organizarea optimă a frigiderului și astfel evitarea risipei alimentare.

Noile combine frigorifice Electrolux îmbină performanța eficientă energetic cu designul funcţional și atrăgător, care te ajută să îți menții alimentele într-un mod cât mai organizat.

Ce facem cu painea uscata

Reguli de organizare și depozitare a alimentelor în frigider

Ouăle: trebuie puse acolo unde temperatura este cea mai constantă – pe raftul superior sau pe ușa frigiderului. A se păstra în ambalajele originale (a nu se transfera în recipientul pentru ouă din frigider), pentru a preveni schimbările de temperatură și contaminarea. De altfel, ouăle absorb ușor mirosurile.

Laptele: acesta tinde să “aterizeze” adesea pe ușa frigiderului, dar ar trebui să fie pe raftul superior, cât mai în spate, acolo unde este cel mai rece.

Iaurtul, smântâna și brânza de vaci: se potrivesc cel mai bine pe raftul superior din același motiv. Așază produsele pe un platou rotativ pentru a a fi ușor accesibile și datele de expirare cât mai vizibile.

Carnea crudă ambalată: trebuie pusă pe raftul inferior, care este foarte rece.

Legumele: rămân proaspete mai mult timp, cu un pic de umiditate. Sertarul dedicat legumelor sau compartimentul unde este asigurată o umiditate ridicată este locul ideal.

Fructele: aparțin sertarului cu umiditate scăzută (uneori marcat mai clar). Sfat: lasă legumele și fructele nespălate până când le folosești – apa poate favoriza mucegaiul și poate determina dezvoltarea bacteriilor.

Mezelurile: aparțin sertarului pentru carne, care este puțin mai rece decât restul frigiderului sau (dacă nu există un astfel de sertar) pe raftul de jos.

Untul și brânzeturile moi: nu trebuie să fie foarte reci, așa că pot fi puse în compartimentul pentru lactate de pe ușă (cea mai caldă parte a frigiderului). Așază brânzeturile moi, cum ar fi Brie și brânza de capră, într-un recipient etanș, după deschiderea ambalajului.

Sosurile: sunt în general bogate în oțet și sare, care sunt conservanți naturali. Deci, ketchup-ul, maioneza și sosul de salată pot fi puse pe rafturile ușii. Același lucru este valabil și pentru murături. Uleiul de măsline și uleiul vegetal pot rămâne în cămară, dar uleiul de susan și nuci, trebuie pus în frigider, de asemenea, pe rafturile ușii.

Sucul de portocale: poate fi depozitat pe rafturile de pe ușă, atâta timp cât este pasteurizat. Stors proaspăt trebuie depozitat pe raftul de jos.

Vizitează Electrolux.ro

Un preparat este reușit atunci când ingredientele cerute de reţetă sunt cu adevărat proaspete!

Însă, nu toată lumea dispune de timpul necesar mersului des la cumpărături, de aceea, o combină frigorifică adaptată nevoilor tale este de un real ajutor în prevenirea risipei alimentare. Produsele Electrolux au la bază tehnologii și soluții durabile în timp, astfel încât noi, consumatorii, să ne bucurăm cât mai mult de alimentele depozitate în frigider. În plus, angajamentul în direcția sustenabilității este parte din misiunea Electrolux de a le oferi consumatorilor produse care se le îmbunătățească calitatea vieții.
Vizitează Electrolux.ro

TwinTech® No Frost previne uscarea alimentelor

Știai că poţi menţine calitatea, gustul și prospeţimea produselor alimentare mai mult timp? Tehnologia TwinTech® No Frost asigură nivelul optim de umiditate pentru a menţine aromele, textura şi prospeţimea alimentelor mai mult timp. Un sistem răceşte congelatorul fără acumulări de gheaţă, iar celălalt asigură o temperatură stabilă în frigider, fără a usca alimentele.

Mai puţine sesiuni de cumpărături pe lună, deoarece alimentele rămân proaspete mai mult timp! Descoperă noua gamă de frigorifice Electrolux.

Set piatra pizza Electrolux

Noua gamă de frigorifice Electrolux

Ce fructe și legume nu se depozitează împreună în frigider?

Coșul tău este plin de legume și fructe proaspete, dar în numai câteva zile sunt deja ofilite și moi? Iată cum să păstrezi verdețurile, fructele și legumele, astfel încât să rămână mai mult timp proaspete.

Pentru început, următoarele trebuie păstrate separat: mere, caise, avocado, banane (dacă vrei să le încetinești procesul de maturare, învelește capetele în folie de plastic – acest lucru ar trebui să împiedice eliberarea etilenei), pepeni, mango, ceapă, pere, roșii.

Alte fructe și legume produc multă etilenă, dar nu sunt foarte sensibile la aceasta. Ele pot fi depozitate împreună, dar trebuie ținute departe de alte produse sensibile la etilenă: nectarine, piersici, prune, cartofi puțin moi sau loviți – care de altfel, nu se depozitează în frigider.

Păstrează fructele și legumele sensibile la etilenă departe de cele care produc etilenă. Aceste fructe și legume nu produc multă etilenă, dar sunt sensibile la următoarele legume: sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, varză, morcovi, conopidă, țelină, castraveți, vinete, fasole verde, struguri, spanac, salată verde, cartofi dulci, pepene, dovlecel.

Următoarele fructe și legume nu emit dar nici nu reacționează prea mult la gazul etilenic, astfel că pot fi depozitate oriunde, fără grija că se vor strica mai repede în funcție de alte produse: ardei gras, fructe de pădure (căpșuni, afine, mure, zmeură etc.), cireșe, citrice, porumb, usturoi, ciuperci, cartofi sănătoși, ananas.

5 sfaturi pentru a reduce risipa de alimente din frigider

Se întâmplă de multe ori ca alimentele pe care le depozităm în frigider să fie uitate pe rafturi până la expirarea termenului de valabilitate. Iată 5 sfaturi simple pentru a reduce risipa de alimente:

  • Colorează datele de expirare cu un marker, iar alimentele cu un termen scurt de valabilitate (mâncăruri preparate termic de exemplu) să fie depozitate în față pentru a le consuma primele.
  • Păstrează produsele cât mai la vedere.
  • Înlocuiește recipientele colorate cu versiuni transparente.
  • Congelarea preparatelor este o modalitate excelentă de a te organiza și de a reduce risipa de alimente.
  • Curăță frigiderul în mod regulat pentru a preveni risipa de alimente.
Vizitează Electrolux.ro

Frigorificele Electrolux sunt soluția potrivită pentru păstrarea prospețimii alimentelor

Frigorificele Electrolux te ajută să îți organizezi și depozitezi eficient și corect alimentele, astfel încât să eviți risipa alimentară.

Iată cum:

  • Tehnologia 360° Cooling asigură o răcire rapidă și eficientă, un nivel optim de umiditate și o revenire rapidă la temperatura setată după deschiderea ușii, ajutând astfel la menținerea prospeţimii alimentelor pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • Tehnologia TwinTech® No Frost asigură nivelul optim de umiditate pentru a menţine aromele, textura şi prospeţimea alimentelor mai mult timp.
  • Cu ajutorul tehnologiei Intelligent No Frost alimentele congelate își păstrează mai mult timp aromele și consistenţa, cu un consum mai mic de energie.
  • Sistemul inovator de depozitare de pe ușa interioară asigură o capacitate de stocare mai mare, pentru mai multă libertate în personalizarea intuitivă a spaţiului disponibil.

Frigiderul MultiSpace este mai înalt decât modelele standard, astfel că te ajută să ai mai mult spaţiu de depozitare a alimentelor. Soluţiile multiple de depozitare permit personalizarea spaţiului conform nevoilor tale, pentru flexibilitate îmbunătăţită și organizare care ţine cont de preferinţele tale.

Frigorificele Electrolux au un design compact și intuitiv, iar funcțiile inovatoare asigură o păstrare optimă a produselor, pentru a evita risipa alimentară. Mai multe despre gama de frigorifice Electrolux

Vizitează Electrolux.ro

Înscrie-te să primești un eBook gratuit

Rețete inteligente pe care le poți găti împreună cu copiii tăi

Multumim pentru mesaj. Acesta a fost trimis mai departe.
A aparut o eroare si mesajul nu a fost trimis. Incearca mai tarziu!

Nu trimitem spam. Te poți dezabona oricând dorești.