Sustenabilitatea înseamnă mai mult decât consumul redus de energie. Înseamnă o mentalitate, o atitudine, un stil de viață, în care respectul pentru mâncare reprezintă nu doar o necesitate, ci și o preferință, o alegere durabilă.

Așadar vă vom povesti despre Cuptorul cu abur Electrolux SteamPro CookView, un cuptor incorporabil, de dimensiuni medii, cu numeroase funcții și tipuri de gătire (ventilator, încălzire circulară și abur) și cu o clasă de eficiență energetică A++.

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La bucătărie

PUBLICAT LA

17 Februarie 2021

CU SPRIJINUL

Electrolux.ro

Aplicația My Electrolux Kitchen ne simplifică viața

La o primă vedere pare un cuptor obișnuit, dar acesta are avantajul că atunci când este conectat la aplicația My Electrolux Kitchen, prin sincronizarea cu smartphone-ul, se pot face reglaje, în timp real, de temperatură și timp de gătire. Tot in timp real, prin intermediul camerei CookView, putem vedea imagini pe telefon sau tabletă din interiorul cuptorului, fără să mai fim nevoiți să privim prin ușa cuptorului. Putem așadar să ne concentrăm pe prepararea unei salate sau a garniturii, să ne ajutăm copilul la teme, sau – de ce nu – să urmărim liniștiți serialul preferat, fără să ne fie teamă că se arde mâncarea din cuptor.

Fii gata, cu o singură atingere:
> Descarcă aplicația My Electrolux Care (App Store)
> Descarcă aplicația My Electrolux Care (Google Play)

Ce facem cu painea uscata

La cuptor, alimentele își păstrează gustul și calitățile nutritive

Până să vă povestim de funcția Steamify – asistentul tău pentru gătirea cu abur – să vă spunem de ce ne place să gătim 90% dintre preparate la cuptor:

• În primul rând pentru a evita prăjelile, iar gătirea la cuptor ne oferă o alternativă la fel de gustoasă doar că mult mai sănătoasă. Chifteluțe, cartofi prăjiți, șnițele și diferite legume pane, pește de toate felurile și multe alte alimente ce își păstrează gustul și calitățile nutritive.
• Apoi, pentru că avem o varietate de programe la care putem apela: dezghețarea fructelor și legumelor congelate, dospirea aluatului, uscarea fructelor feliate, gătirea cu abur (50 – 100°C) a legumelor, cerealelor, păstăilor, fructelor de mare, terrinelor şi deserturilor mici, abur pentru fierbere 105 – 130°C pentru gătirea fripturii şi cărnii înăbuşite sau a peştelui, carne şi pasăre, precum şi prăjituri cu brânză şi caserole. Abur pentru rumenire 135 – 150°C Pentru carne, caserole, legume umplute, peşte şi gratinări. Datorită combinaţiei de abur şi căldură, carnea capătă o textură suculentă şi fragedă, având în acelaşi timp o crustă crocantă. Dacă setaţi cronometrul, funcţia grătar porneşte automat în ultimele minute ale procesului de gătire pentru a gratina delicat preparatul. Abur pentru coacere şi prăjire 155 – 230°C Pentru preparate fripte şi coapte din carne, peşte, pasăre, patiserie cu umplutură, tarte, brioşe, gratinări, legume şi preparate de brutărie. Dacă setaţi cronometrul şi introduceţi alimentul pe primul nivel, funcţia căldură jos porneşte automat în ultimele minute ale procesului de gătire pentru a vă oferi un preparat cu o bază crocantă.
Grill, umiditate scăzută, gătire cu ventilație atunci când avem mai multe tăvi în cuptor, gătire înceată pentru prepararea unei fripturi fragede, menținere la cald, funcție de preparare a iaurtului în casă și multe altele.

Aceste programe ne permit să oferim familiei un meniu diversificat și să cumpără doar alimente proaspete pe care să le preparăm în casă.

Iar cand alimentele sunt mai puțin proaspete – pentru că uităm de ele în frigider – folosim tot cuptorul. Din resturile de mâncare rămase de la mesele anterioare putem realiza un nou preparat, la fel de gustos, și astfel eliminăm risipa alimentară. Așa apar pe masa noastră brioșele sărate, budincile de tot felul, pizza de casă cu resturile de mezeluri și brânză, și alte rețete gustoase și versatile.

Vizitează Electrolux.ro

Cu Electrolux SteamPro CookView, gătitul înseamnă să salvezi timp

Dar – poate cel mai important – gătitul la cuptor este extrem de simplu și la îndemână, iar când ai parte de un cuptor inteligent precum Electrolux SteamPro CookView, gătitul la cuptor înseamnă să salvezi mult timp petrecut în bucătărie, timp pe care îl poți transforma în timp de calitate alături de copiii tăi. După cum puteți vedea, cuptorul are un aspect foarte plăcut, modern, îmbină elemente de inox cu sticlă neagră și va arăta bine în orice tip de bucătărie. Are un afișaj tactil pentru o experiență intuitivă și comenzi rapide pentru cele mai relevante funcții. De asemenea, are o funcție de memorie pentru a reține cele mai utilizate setări. Când deschidem ușa cuptorului, se aprinde automat lumina, înăuntru există o lumină cu halogen, iar ventilatorul se oprește automat atunci când ușa este deschisă.
Vizitează Electrolux.ro

Pentru curățarea cuptorului se aprinde o funcție inteligentă care ne notifică în sensul ăsta. Afișajul este în mai multe limbi.

Ventilatorul pentru răcire pornește automat atunci când cuptorul se oprește. El răcește componentele electronice și părțile exterioare ale cuptorului.

Cuptorul vine cu tăvi incluse, 1 tavă prăjituri email gri, 1 tavă colectoare email, 1 set tavă perforată plus o tavă neperforată din inox. Grătarul cuptorului are 2 rafturi de sârmă din inox.
Are o putere maximă de 3500 de W și o putere maximă grill de 2300 W. Ce ne-a plăcut este că are un consum redus de energie, în mod convențional 0,99 kWh pe ciclu, iar în modul ventilație 0,52 kWh pe ciclu.

Senzorul inteligent Food Sensor îți permite să monitorizezi procesul de gătire prin măsurarea temperaturii din interiorul mancării. Dacă mâncarea este gata, acesta întrerupe procesul de gătire.

Steamify – asistentul tău pentru gătirea cu abur

Iar surpriza care ne-a încântat cu adevărat a fost funcția Steamify care reglează automat setările, folosind aburul ca procedeu de gătire, astfel că obținem preparate sănătoase și delicioase, fără să pierdem din proprietățile alimentelor.

Set piatra pizza Electrolux

Despre Electrolux SteamPro CookView

Dacă vă doriți un cuptor electric, cu funcții inteligente care se adapează foarte ușor nevoilor familiei voastre dar și să vă fie un ajutor de nădejde în bucătărie, cuptorul cu abur SteamPro CookView de la Electrolux este alegerea potrivită.

Electrolux a fost ales cel mai de încredere brand din România în 2021 pentru categoriile Cuptoare și Plite, conform studiului independent Consumer Choice Award.

Înscrie-te să primești un eBook gratuit

Rețete inteligente pe care le poți găti împreună cu copiii tăi

Multumim pentru mesaj. Acesta a fost trimis mai departe.
A aparut o eroare si mesajul nu a fost trimis. Incearca mai tarziu!

Nu trimitem spam. Te poți dezabona oricând dorești.