În funcție de tipul produselor alimentare, acestea vor trebui păstrate în frigider, congelator sau în recipiente pe care le păstrezi în dulapuri sau pe rafturi. Când depozitezi alimente, este important să le păstrezi corect și în siguranță, astfel încât să fie în continuare sigure de consumat sau gătit.

Depozitarea adecvată a produselor alimentare te ajută să păstrezi calitatea și valoarea nutrițională a alimentelor pe care le achiziționezi și, de asemenea, te ajută să eviți risipa de alimente prin prevenirea deteriorării. În plus, depozitarea adecvată poate ajuta la prevenirea bolilor de origine alimentară cauzate de bacterii dăunătoare.

Sfaturi anti-risipă aplicabile pentru congelator:

  • separă mâncărurile gata preparate în porții pentru o singură masă;

  • făina poate fi și ea congelată (prevenim astfel apariția infestării);

  • orezul gătit e mai bun congelat, decât refrigerat;

  • pâinea se păstrează feliată, în saci de bumbac. Dacă ai mai multă decât e nevoie, o poți păstra în congelator, deoarece frigiderul o usucă;

  • alimentele pot fi congelate oricând, până la data marcată pe ambalaj.

ȘTIAI CĂ?

In congelator nu se pune cașcavalul, brânza presată, plăcinta cu cremă, ouă gătite, albușuri gătite și gălbenușul crud, sosuri, maioneză, lapte, smântână, iaurt ș cartofi cruzi.

Cea mai bună metodă de a decongela produsele este în frigider.

Frigiderul este aliatul tău numărul 1 în evitarea risipei de alimente!