Începând de la soluții și recomandări pentru reducerea risipei alimentare și o mai bună planificare a meselor și a cumpărăturilor pe care le facem și până la soluții care reduc consumul de energie – punând, în același timp, pe primul plan confortul și nevoile familiilor noastre – Electrolux se angajează să livreze produse pentru un viitor sustenabil.

În consecință, astăzi vom vorbi despre Plita cu inducție SensePro de la Electrolux!

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La bucătărie

PUBLICAT LA

22 Iulie 2021

CU SPRIJINUL

Electrolux.ro

Plita cu inducție SensePro ne ajută să pregătim în timp rapid și fără prea mult efort diverse preparate.

Această are o putere de 7350 de W atunci când folosim toate zonele de gătit la nivelul maxim de încălzire, însă consumul de energie este foarte redus comparativ cu alte plite electrice datorită vitezei de încălzire.

Controlează plita cu un ecran tactil intuitiv

Tot datorită eficienței energetice și multitudinii de funcții de care dispune, plita cu inducție SensePro este un produs revoluționar față de electrocasnicele convenționale. De ce afirmăm acest lucru? Pentru că, deși plita este pornită, consumul de energie electrică va fi inițiat doar în momentul în care vasele de gătit sunt așezate pe arzătoare.

Controlul temperaturii, cu un impact direct asupra calității preparatelor obținute, este unul deplin, deoarece temperatura de încălzire poate fi setată cu ușurință datorită panoului de comandă intuitiv cu control tactil. Senzorii plitei cu inducție adaptează intensitatea fluxului electromagnetic în funcție de suprafața vasului, ceea ce reprezintă garanția unei repartizări uniforme a căldurii, respectiv a unei încălziri eficace a preparatelor. Un alt avantaj major îl reprezintă flexibilitatea acestei plite, datorită faptului că putem utiliza vase de orice formă și dimensiune.

Vizitează Electrolux.ro

Timer individual pentru fiecare zonă

Este o adevărată provocare să gătești mai multe preparate deodată, dar să setezi un timer, nu. Fiecare zona este prevăzută cu un timer individual, pentru că tu să știi tot timpul ce este de făcut. Un ajutor inteligent pentru rezultate excepționale în bucătărie. Indicatorul de căldură reziduală îți indică faptul că, deși gătitul s-a încheiat, arzătorul are o temperatură de peste 50 de grade Celsius, iar evitarea lui previne arsurile. Mai mult, datorită acestui indicator, poți păstra oala cu mâncare proaspăt gătită pe zona de inducție, pentru ca preparatul să fie cât mai delicios în momentul servirii. Manevrarea unei plite cu inducție este mai facilă decât a uneia convenționale, datorită comenzilor grupate în panoul de control de tip touch screen.
Vizitează Electrolux.ro

La capitolul siguranță în bucătărie, plitele cu inducție oferă atuul funcției de oprire automată a funcționării, după 30 de minute.

Așadar, avem în față o plită cu inducție, cu ramă și muchie teșită și cu indicatori digitali pentru toate zonele de gătire. Are funcții de încălzire reziduală, semnal sonor, putere suplimentară, siguranță pentru copii, cronometru, senseCook Pro, oprire sunet, conectare plită-hotă prin Funcţia Hob2Hood®, funcție blocare, punte stânga, topire, semnal avertizare sfârșit de program, pauză, SenseCook Prăjire.

Cel mai mare avantaj al unei plite cu inducție

Din punctul nostru de vedere, cel mai mare avantaj al unei plite cu inducție se leagă de posibilitatea amenajării unei bucătării fără să fie nevoie să îndeplinească reglementările stufoase asociate unei instalații de alimentare cu gaz.

Set piatra pizza Electrolux

Despre Plita cu inducție SensePro Electrolux

Nu avem nevoie de senzor de gaz cu electrovalvă, nici obligativitatea să solicităm vreo verificare periodică din partea unei firme specializate, nu este necesar să schimbăm furtunul flexibil de alimentare din cauza uzurii. Plita cu inducție, cu funcționare 100% electrică, te va scuti de toate aceste dezavantaje!

Un mare avantaj sustenabil este că are funcția EcoTimer care oprește încălzirea înainte de a încheia procesul de gătire, deoarece se folosește căldura reziduală în cel mai eficient mod, pentru a finaliza procesul de gătire. De asemenea, mai are o funcție Cleverheat și un sistem de încălzire reziduală în trei pași.

Are clasa energetică A++ și este văzută drept un dispozitiv revoluționar față de dispozitivele convenționale, cu funcționare pe bază de gaz metan pentru că se bazează pe principiul utilizării câmpului electromagnetic de înaltă frecvență. Mai exact, energia electromagnetică produsă de bobina plitei este transferată direct către vasul de gătit, care este încălzit instantaneu. Trăsătura cea mai surprinzătoare a unei asemenea plite este încălzirea ei doar în zonele de contact.

Are un design practic și modern dar și un avantaj constructiv care o face să fie instalată ușor, în decupajul folosit anterior de vechea plită, iar grosimea mică o face ușor de integrat în orice mobilier de bucătărie.

Curățarea se face extrem de ușor, cu ajutorul unei lavete, datorită suprafațeței mai puțin aderentă, din sticlă.

Drept urmare, putem reduce risipa de mâncare gătind într-un timp scurt, fix atât cât consumăm, iar un control deplin al temperaturii plitei, datorat constanței câmpului electromagnetic, ne permite să gătim mai rapid.

Electrolux a fost ales cel mai de încredere brand din România în 2021 pentru categoriile Cuptoare și Plite, conform studiului independent Consumer Choice Award.

Înscrie-te să primești un eBook gratuit

Rețete inteligente pe care le poți găti împreună cu copiii tăi

Multumim pentru mesaj. Acesta a fost trimis mai departe.
A aparut o eroare si mesajul nu a fost trimis. Incearca mai tarziu!

Nu trimitem spam. Te poți dezabona oricând dorești.