Project Description

Această rețetă de chec cu banane este cea care salvează adesea bananele prea coapte, ce nu mai pot fi consumate cu aceeași plăcere.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Desert

DIFICULTATE

Ușor / Începător

C

e face checul de banane să fie atât de aromat? Vanilia? Echilibrul potrivit de sare și dulce?

Toate cele de mai sus. Dar cea mai critică aromă din acest chec este evident banana. Deci, dacă vrei să prepari acest tip de chec, este important să folosești bananele „potrivite”.

Deci, ce alegi? Este simplu: cele mai coapte banane!

Cele mai bune banane pentru chec nu sunt cele galbene, ba din contră: cele negre sau cel puțin striate cu negru / maro. Și din nou, cu cât este mai întunecată coaja, cu atât mai bine: nu există banană prea coaptă atunci când prepari acest chec. Și cu toții știm că mereu vor exista banane prea copate, uitate în platoul de fructe pe blat… dar este cum nu se poate mai bine în acest caz.

Poți folosi, de asemenea, și banane congelate – acestea devin maro închis sau negre, dar este perfect OK. Când vrei să faci checul, doar scoți bananele de care ai nevoie și le lași să se dezghețe la temperatura camerei. Sau le poți dezgheța la cuptorul cu microunde aproximativ 3 minute.

Bananele decongelate sunt foarte moi și apoase; din nou, fără griji. Pur și simplu taie coaja pe lungime și scoate miezul în vas.

Rețeta pentru Chec cu banane

Preîncălzește cuptorul la 170° C apoi unge ușor o formă de chec cu unt.

Topește untul și zahărul împreună într-o cratiță mică, amestecând continuu până când zahărul este dizolvat. Se toarnă amestecul într-un castron mare apoi se lasă la răcit 5 minute.

Între timp, cerne făina cu praful de copt pe o farfurie mare și adaugă un vârf de sare. Într-o altă farfurie zdrobește bine bananele.

Bate ouăle, încorporează-le în amestecul de unt, apoi adaugă piureul de banane. Se adaugă stafidele și extractul de vanilie, apoi treptat făina, amestecând bine.

Toarnă amestecul în forma de chec și coace-l în mijlocul cuptorului timp de 45 de minute, până când este ușor auriu și bine crescut. Poți acoperi partea superioară a checului cu folie de aluminiu dacă pare că începe să se rumenească prea repede sau prea tare.

Se lasă să se răcească în formă timp de 10 minute înainte de a s-l transfera pe un grătar pentru a se răci complet.

Glazură: amestecă bine zahărul pudră cu laptele.

La final se toarnă glazura, apoi se decorează cu chipsuri de banane, dacă vrei. Se servește ușor cald. Se va păstra într-un recipient etanș până la 2 zile.

INFORMAȚII
  • Categorie: Desert

  • Timp preparare: 15 min
  • Timp gătire: 45 min
  • Timp total: 60 min

  • Calorii: 493kcal
  • Grăsimi: 23g
  • Carbohidrați: 70g
  • Proteine: 6g
INGREDIENTE PENTRU CHEC CU BANANE
  • 125g unt nesărat, plus extra pentru ungere tăvii

  • 100g zahăr tos

  • 175g făină

  • 1 ½ linguriță praf de copt

  • 2 banane medii foarte coapte (aproximativ 300g în total), decojite

  • 2 ouă

  • 100g stafide

  • 1½ linguriță extract de vanilie

  • 2 linguri glazură (opțional)

  • 30g banane chipsuri de banane (opțional)

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ
  • 1/4 cană zahăr pudră

  • 1 lingură de lapte

ȘTIAI CĂ …
  • Aceast amestec de chec (necopt) poate fi pus la copt și în forme de brioșe și se coace timp de 25-28 de minute, până când devin aurii.

  • Poți pune în compoziția de chec (înainte de coacere) și bucăți de nuci, alune, bucățele de fructe deshidratate sau chips-uri de ciocolată.