Project Description

Acest sufleu cu brânză și salată este o modalitate bună de a folosi o selecție de brânzeturi rămase, ouă, lapte și chiar acele frunze de salată care nu știi cât mai rezistă în frigider dar nu ai nici o idee la ce le-ai mai putea folosi.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Lactate / Ouă

DIFICULTATE

Ușor / Începător

Sufleul este un fel de mâncare pe bază de ou, originar din Franța, la începutul secolului al XVIII-lea. Combinat cu diverse alte ingrediente, poate fi servit ca fel principal de mâncare sărat sau îndulcit ca desert.

Principalul lucru de care trebuie să ții cont la prepararea sufleului este că nu contează cât de mare este amestecul cu bule în timp ce se coace. Ingredientele ascunse în interior vor avea un gust divin și pufos – atâta timp cât îți amintești să pornești cuptorul 😉

Iată deci, o rețetă foarte simplă de sufleu, care te va ajuta să folosești o parte bună din brânzeturile rămase în frigider, ouă, lapte și chiar salată! Astfel, vei reduce considerabil risipa de alimente și vei obține un preparat demn de toată lauda cu un minim de efort!

Rețeta pentru sufleu cu brânză și salată

Încălzește cuptorul la 200° C. Topește tot untul într-o cratiță. Unge un vas de sufleu de 20 cm cu puțin unt, apoi pulverizează-l cu făină.

Într-o cratiță la foc mic, amestecă făina în restul de unt topit, timp de 1 min. Se toarnă treptat laptele pentru a face un sos alb, apoi se adaugă două treimi din brânză și se continuă gătitul până ce brânza se topește. Se lasă să se răcească ușor, apoi se amestecă restul de brânză, smântâna și gălbenușurile. Condimentează cu sare/piper, apoi adaugă nucșoara și piperul de cayenne.

Într-un castron curat, bate albușurile până formează o spumă tare. Încoporează-le în sosul de brânză, apoi pune amestecul cu grijă în vasele de sufleu, deja pregătite. Se vor coace timp de 25 de minute până se umflă și devin aurii.

În timp ce sufleul se gătește, pregătește salata. Odată ce sufleul este gata, se poate servi alături de salată.

INFORMAȚII
  • Categorie: Lactate/Legume

  • Timp preparare: 35 min
  • Timp gătire: 20 min
  • Timp total: 55 min

  • Calorii: 840 kcal
  • Grăsimi: 71g

  • Carbohidrați: 13g

  • Proteine: 37g
INGREDIENTE PENTRU SUFLEU
  • 50g unt, plus extra pentru uns

  • 25g făină, plus extra pentru vasele de sufleu

  • 200ml lapte

  • 300g brânză tare rămasă, tăiată în bucățele

  • 100 ml smântână

  • 4 ouă, separate

  • un praf de nucșoară

  • puțin piper de cayenne

  • sare/piper după gust

INGREDIENTE PENTRU SALATĂ
  • 110g mix de salată la pungă sau ce ai prin frigider
  • 100g brânză de capră, feta sau blue cheese, mărunțită

  • 50g nuci decojite

  • 1 pară, feliată

  • 3 linguri sos de salată/dressing la alegere

  • sare/piper după gust

ȘTIAI CĂ …
  • Cel mai rău mod în care poți păstra brânza este în folie de plastic.

  • Pentru a păstra brânza proaspătă cât mai mult timp, folosește hârtie de pergament, apoi pune-o într-o pungă parțial sigilată. De asemenea, poți utiliza și folie de aluminiu.