Project Description

O delicioasă supă cremă de legume, acompaniată de crutoane aromate, este ideală pentru un prânz sănătos. Poți folosi legume fierte rămase și congelate sau crude – astfel eviți risipa de alimente și pregătești o mâncare rapidă dar gustoasă.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Supe

DIFICULTATE

Ușor / Începător

A

ceastă supă cremă de legume este foarte ușor de pregătit și pe placul tuturor. Deoarece poți folosi legume deja gătite (ce au fost congelate deoarece nu te-ai îndurat să le arunci), te poți bucura de un castron în aproximativ 15 minute (sau 30 de minute dacă alegi legume crude). Este supa perfectă pentru un prânz rapid, consistent și sănătos. De asemenea, poți folosi și pâinea veche de o zi pentru crutoane de casă, pe care le faci din bucăți de baghetă veche de o zi, așa că nu trebuie să o mai arunci.

Nu contează ce legume alegi. Tot ce ai nevoie este de 3-4 căni mix de legume. Nu uita că poți să adaugi și cartofi deja fierți – vor oferi un plus minunat supei și ajută la îngroșarea acesteia.

Rețeta pentru supa cremă de legume

Într-o oală mare topește untul la foc mediu. Se adaugă ceapa și se călește, amestecând până se înmoaie. Adaugă supa și cimbrul.

Dacă utilizezi legume congelate crude, adaugă-le acum. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe până când legumele sunt fragede, 15-20 de minute.

Dacă utilizezi legume congelate fierte, adu totul la fierbere, apoi adaugă legumele. Redu focul la mediu-mic și lasă să fiarbă câteva minute, până când legumele sunt încălzite.

Folosind un blender, mixează supa până la omogenizare. Se pune din nou pe foc mic și se adaugă amestecul de smântână cu amidon. Se amestecă până când supa este ușor îngroșată. Gustă și condimentează cu sare și piper după gust.

Pentru crutoane: Preîncălzește cuptorul la 200° C. Adaugă pâinea cubulețe într-un castron mare. Stropește cu ulei și condimentează cu sare, piper și cimbru. Amestecă bine. Se întind uniform pe o foaie de copt și se pune tava în cuptorul preîncălzit timp de 8-10 minute, amestecând de câteva ori, până ce crutoanele devin aurii. Se lasă să se răcească pe foaia de copt.

INFORMAȚII
  • Categorie: Supe
  • Timp preparare: 5 min
  • Timp gătire: 20 min
  • Timp total: 25 min
  • Calorii: 332kcal
  • Grăsimi: 15g
  • Carbohidrați: 19g

  • Proteine: 4g
INGREDIENTE PENTRU SUPĂ
  • 1 lingură de unt

  • 4 căni supă de pui/legume

  • 1/4 linguriță frunze uscate de cimbru

  • 2 cepe, tăiate cubulețe mici

  • 3-4 căni de legume tocate mărunt (congelate, crude sau deja fierte)

  • 1/2 cană smântână, amestecată cu 2 lingurițe amidon de porumb

  • sare / piper după gust

INGREDIENTE PENTRU CRUTOANE
  • 1/2 baghetă, tăiată cubulețe

  • 2 linguri ulei de măsline sau vegetal

  • sare / piper după gust

  • 1/2 linguriță frunze uscate de cimbru

ȘTIAI CĂ …
  • Dacă rămâi adesea cu multe resturi de legume crude sau fierte, începe o pungă de congelator specială „Pentru supă” cu legume crude sau fierte după caz.