Project Description

Chiftelele din piure de cartofi au fost un element de bază în multe familii. Dar această rețetă este puțin mai specială și plină de savoare!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Aperitiv

DIFICULTATE

Ușor / Începător

D

e câte ori nu ți s-a întâmplat să faci mai mult piure de cartofi decât este necesar și să rămâi cu el nemâncat? Ei bine, chiar dacă ți-a rămas mai mult sau mai puțin, nu este nevoie să îl arunci!

Știai că poți pregăti ceva gustos, rapid și simplu din piureul de ieri?

Chifteluțele din cartofi – suntem siguri că le cunoaște toată lumea – sunt o modalitate excelentă de a evita risipa de alimente și a transforma un banal piure într-o gustare perfectă. Dar vrei să afli mai multe detalii? De ce această rețetă este mai specială? Citește mai jos…

Rețeta pentru Chiftele din piure de cartofi

Pune baconul într-o tigaie mare și gătește-l la foc mediu-mare, rotind-ul ocazional, până se rumenește uniform. Scurge feliile de bacon pe un prosop de hârtie, păstrând grăsimea în tigaie. După ce s-a scurs, baconul se sfărâmă.

Topește untul în grăsimea de la bacon la foc mediu, pune ceapa și călește-o, apoi adaugă țelina și usturoiul până se înmoaie și se rumenesc ușor, aproximativ 15 minute. Transferă amestecul și bacon-ul într-un castron mare, adaugă piureul de cartofi, brânza, făina, oul, muștarul, piperul negru și sarea. Amestecă bine.

Încălzește uleiul într-o tigaie curată, la foc mediu. Pune o lingură de amestec în tigaie per clătită, aplatizându-le apoi ușor și prăjește-le până se rumenesc pe ambele părți, timp de 5 până la 7 minute. Se servesc cu smântână.

INFORMAȚII
  • Categorie: Aperitiv
  • Timp preparare: 20 min
  • Timp gătire: 35 min
  • Timp total: 55 min
  • Calorii: 203kcal
  • Grăsimi: 12.1g
  • Carbohidrați: 16.2g
  • Proteine: 7.3g
INGREDIENTE PENTRU CHIFTELE DIN PIURE DE CARTOFI
  • 3 felii de bacon

  • 2 linguri unt

  • 1 ceapă mică, tocată mărunt

  • 1 tulpină/tijă de țelină, tocată

  • ¼ linguriță usturoi pisat

  • 1 ¼ cană piure de cartofi

  • 1 cană de brânză mărunțită

  • ¾ cană de făină

  • sare/piper după gust
  • 1 ou, bătut

  • ¼ linguriță muștar

  • 1 lingură ulei vegetal

  • 2 linguri smântână

    ȘTIAI CĂ …
    • Piureurile de cartofi vor varia în consistență, în funcție de cât de multă smântână, lapte sau unt topit ai adăugat la lotul original. Dacă amestecul de chiftele este prea uscat și nu se ține împreună, mai adaugă un ou. Dacă pare prea umed, adaugă mai multă făină, câte 1 lingură, până când amestecul este coeziv.