Reducerea risipei de alimente poate fi la fel de simplă precum depozitarea adecvată a preparatelor. Tocmai de aceea, ia în considerare investiția în soluții pentru reducerea risipei alimentare care să te ajute să folosești cât mai mult din ceea ce cumperi.

Accesoriile destinate gătitului și modul în care le utilizezi pot avea un impact mare asupra mediului și te pot ajuta, de asemenea, să economisești bani. Iată ce nu trebuie să îți lipsească din bucătărie pentru a te ajuta în eforturile de reducere a risipei alimentare.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La bucătărie

PUBLICAT LA

12 Iulie 2022

CU SPRIJINUL

Electrolux.ro

Un ajutor esențial în orice bucătărie: blenderul

Indiferent dacă faci un smoothie, unt de nuci, supe, sosuri sau piure, optează pentru un model performant, care poate amesteca cu ușurință fructe congelate sau procesa legume crude, astfel încât să poți transforma ingredientele în preparate fine. Acesta poate fi folosit cu succes și pentru a face lapte vegetal, a zdrobi gheață sau pentru a mixa migdalele, nucile sau ovăzul. Recomandarea noastră? Blenderele Electrolux care combină precizia cu puterea pentru rezultate delicioase și fine.

Aparatul de etanșare cu vid prelungește durata de viață a alimentelor

Etanșarea în vid poate prelungi perioada de valabilitate a produselor, ceea ce este grozav atunci când pregătești mâncăruri în avans sau gătești într-o cantitate mai mare. Nu uita: controlul porțiilor este esențial pentru reducerea risipei alimentare, dar dacă ți se întâmplă să îți rămână o porție, depozitarea corectă a acesteia poate fi salvatoare.

Când vine vorba despre congelarea alimentelor, sigilarea în vid poate ajuta la eliminarea arsurilor de congelare și la creșterea spațiului de depozitare prin îndepărtarea ambalajelor originale voluminoase – de exemplu, caserolele cu carne. Arsura de congelare este o afecțiune care apare atunci când alimentele congelate au fost deteriorate de deshidratare și oxidare din cauza aerului care ajunge la alimente. În general, este cauzată de faptul că alimentele nu sunt ambalate corect.

Ei bine, folosirea unui aparat de vidare nu ar putea fi mai ușoară – pui mâncarea în pungă, atașezi punga la sigilat și apeși butonul de vacuumare! Acest gadget ingenios poate sigila atât produsele alimentare umede, cât și pe cele uscate. Avantajul cel mai mare, care ne ajută să prelungim durata de viață a unui aliment, este că elimină oxigenul care favorizeaza crearea mucegaiului și a bacteriilor.

Un aparat de vidare poate fi folosit cu succes dacă vrei să experimentezi tehnica Sous Vide și este indispensabil pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp. Aparatul de vidat Create menţine în stare optimă atât alimentele proaspete, cât și preparatele tale preferate gătite.

Nu uita să ai mereu pungi pentru gătire “sous-vide”! Cu ajutorul acestora te vei putea asigura că preparatele tale își păstrează și își sporesc aromele naturale și, în același timp, își mențin toți nutrienții.

Etichetarea alimentelor, un obicei de pus pe lista de priorități

Este greu uneori să-ți amintești de când stau anumite preparate în frigider, tocmai de aceea, mult mai simplu este să pui o etichetă pe recipiente, cu numele și data când le-ai gătit.

Recipiente pentru depozitarea alimentelor

Recipientele de înaltă calitate pentru depozitarea alimentelor sunt esențiale pentru a lua prânzul la serviciu și pentru a păstra ingredientele (sau mesele gătite) în frigider, astfel încât să rămână proaspete timp de câteva zile. Poți opta pentru kitul de vidare cu recipient sau pungi reutilizabile. Acesta are inclus o pompa pentru vidare puternică și versatilă pentru ca tu să profiţi la maximum de preparatele tale preferate. În plus, Kit+recipient vidare Create 3 de la Electrolux vine cu un sistem de datare integrat pentru a gestiona durata de conservare a alimentelor iar recipientele sunt potrivite pentru congelator.

Acest tip de recipiente transparente nu numai că vor arăta frumos și organizat în frigider/congelator, dar vor reduce posibilitatea de a arunca alimentele, deoarece se vor păstra proaspete pentru mai mult timp.

Extra tips – ce alte instrumente pot fi de ajutor în bucătăria ta?

Ceștile și lingurile de măsurare sunt folosite pentru măsurarea precisă a volumului ingredientelor de gătit, lichide sau solide.

Pentru măsurarea mai precisă a alimentelor însă, în orice bucătărie ar trebui să existe un cântar. Acesta te va ajuta să porționezi corect cantitățile de ingrediente pentru pregătirea mesei.

Poți elimina complet toată risipa de mâncare și poți profita la maximum de toate alimentele pe care le cumperi de acum înainte dacă folosești inteligent accesoriile din bucătărie.

Înscrie-te să primești un eBook gratuit

Rețete inteligente pe care le poți găti împreună cu copiii tăi

Multumim pentru mesaj. Acesta a fost trimis mai departe.
A aparut o eroare si mesajul nu a fost trimis. Incearca mai tarziu!

Nu trimitem spam. Te poți dezabona oricând dorești.