Project Description

Acest preparat simplu dar gustos este o modalitate excelentă de a consuma carnea de pui deja gătită dar de care nu se mai atinge nimeni.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

CATEGORIE

Salate

DIFICULTATE

Ușor / Începător

Fie că a fost prăjit, la rotisor, gătit la cuptor, într-o tigaie sau la grill, orice tip de pui gătit este un ingredient foarte util. Chiar dacă restul frigiderului este aproape gol, poți face cel puțin o salată cu pui gătit și câteva alte ingrediente simple.

Adăugând câteva paste și alte ingrediente “secrete”, te vom ajuta să prepari cea mai simplă și gustoasă salată!

Rețeta pentru salata de paste cu pui și sos de muștar

Rețeta este una nemaipomenit de simplă și rapidă.

Se fierb pastele, apoi se răcesc sub jet de apă rece – dar poate ai deja paste rămase de ieri.

Amestecă maioneza, muștarul și mierea într-un castron mare și mai pune doar puțină apă pentru a face un “sos” de consistența smântânii grase. Adaugă pastele, puiul, ceapa, busuiocul rupt (nu tăiat) și roșiile, condimentează după gust cu sare și piper, apoi amestecă ușor.

Opțional, poți pune la servire brânză rasă sau măsline – ce mai ai prin frigider.

Poftă bună!

INFORMAȚII
  • Categorie: Salate
  • Timp preparare: 10 min

  • Timp gătire: 10 min
  • Timp total: 10 min
  • Calorii: 450kcal
  • Grăsimi: 11g
  • Carbohidrați: 62g
  • Proteine: 31g
INGREDIENTE PENTRU SALATA DE PASTE CU PUI ȘI SOS DE MUȘTAR
  • 300g farfalle sau alt tip de paste

  • 3 linguri de maioneză cu un conținut redus de grăsimi

  • 1 linguriță de muștar

  • 1 linguriță miere

  • 300g carne gătită de pui, ruptă în bucăți

  • 2 cepe verzi, feliate subțire (sau utilizează ½ ceapă roșie, feliată subțire)

  • busuioc proaspăt

  • 4 roșii, tăiate în sferturi, apoi fiecare bucată înjumătățită

  • sare/piper după gust
  • opțional: poți folosi brânză rasă sau măsline

    ȘTIAI CĂ …
    • Carnea gătită de pui, depozitată corect (într-o pungă cu ziplock sau într-un recipient sigilat), se poate păstra trei până la patru zile în frigider.

    • Dacă ai multă carne de pui și nu crezi că o vei consuma în termen de maxim patru zile, cel mai bine este să o pui la congelator.