Astăzi o să vă luăm cu noi la o sesiune de cumpărături în supermarket-ul Lidl, locul în care Elena Santos, redactor în cadrul proiectului Numaiaruncamancare.ro, obișnuiește să își facă cumpărăturile, deoarece găsește o gamă variată de produse, atât cu specific internațional, cum sunt produsele din săptămânile tematice, dar și produse românești și fructe și legume proaspete, de la producători locali.

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La cumpărături

PUBLICAT LA

8 Martie 2022

CU SPRIJINUL

Lidl.ro

Înainte de a pleca în supermarket, schițează rapid lista de cumpărături

În articolul anterior, v-am povestit deja că aliatul Elenei privind lista de cumpărături este aplicația NuMaiAruncaMâncare. Ea peferă această variantă digitală pentru că o ajută să organizeze mai bine produsele de care are nevoie, în funcție de categorie și cantitățile necesare. De regulă, planifică meniul familiei pentru două-trei zile, nu mai mult. E un truc bun e a evita situațiile în care cumpără prea multe produse, se alterează și nu le mai poate consuma în timp util.

În plus, pe lângă listele de cumpărături care rămân salvate în aplicație, aveți la dispoziție un calculator de porții foarte util, care vă ajută să estimați mai bine cantitatea de produse de care aveți nevoie pentru fiecare preparat pe care v-ați propus să îl gătiți, în funcție de numărul de persoane. În plus, mai aveți la dispoziție și posibilitatea de a crea și liste cu ce produse sunt deja în frigider și să primiți notificări când urmează să expire. Acestea sunt utile, deoarece vă ajută să evitați să aruncați mâncarea pentru că ați uitat termenul de valabilitate, și cu toții știm cât de ușor se poate întâmpla acest lucru.

Iată cum arată lista de cumpărături din aplicație, a Elenei:

 • 2 pâini integrale
 • 2 ciocolate Way2go
 • 1 kg de mere
 • 1 kg de pere
 • jumătate de kg de cartofi
 • 5 morcovi
 • 1 sfeclă
 • 1 conservă de mazăre
 • 1 conservă de linte
 • 1 caserolă de pește
 • 1 sticlă de lapte
 • 2 mozzarella light
 • 5 iaurturi grecești
 • 1 magiun de prune Cămara Noastră

Gata de cumpărături… smart și responsabil, nu? Să înceapă cumpărăturile!

Prima oprire: Raionul cu pâine, necesară pentru mesele principale și pachetele pentru școală.

Urmează raionul de dulciuri. Elena are pe listă două ciocolate Way2go – una cu lapte și una cu caramel sărat,  marcă proprie Lidl de ciocolată sustenabilă, certificată Fairtrade. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, fiecare tabletă de ciocolată vândută contribuie la susținerea micilor fermieri de cacao din Ghana de către Fairtrade și Lidl. Double win: Un viitor mai bun și un gust care satisface și cei mai pretențioși iubitori de ciocolată!

Următoarea oprire – și preferata Elenei, de altfel  – este Piața Lidl, unde găsește mereu fructe și legume proaspete, de sezon, proaspăt culese și aduse de la producători locali. Dacă sunteți curioși să aflați originea fructelor sau legumelor românești puteți scana QR code-ul disponibil pe lădițe  și aflați mai multe informații despre producători.

Apoi, mai are pe listă o conservă de linte și una de mazăre, pentru o delicioasă supă cremă de linte cu salată verde și crutoane, și o mâncare de mazăre cu piept de pui.

Sfat: Lăsați produsele congelate și lactatele pentru finalul sesiunii de cumpărături, să nu stea prea mult timp în afara frigiderului!

Spre final mai cumpără cinci iaurturi grecești, o sticlă de lapte Pilos, pe care-l folosește la cereale și la smoothie-uri, apoi mozzarella light, ideală pentru bruschete rapide. Bucăți de mozzarella, cubulețe de roșii, ulei de măsline și busuoic! O idee de snack rapid între prânz și cină.

Ultima oprire este – evident – la raionul de produse congelate, de unde va lua o caserolă de păstrăv din gama Fresh Fish Today. Și, să nu uităm de ultimul produs de pe listă – magiunul de prune din gama Cămara Noastră – este super gustos pe o felie de pâine cu unt, dimineața.

Cam atât pentru astăzi. Până data viitoare, citește 6 greșeli pe care le poți face adesea când mergi la cumpărături și încearcă să le eviți pe cât posibil. Pentru tine, pentru cei din jur și pentru mediul înconjurător…. Vă dorim spor la cumpărături chibzuite!