Apariția constantă de noi stiluri vestimentare, la prețuri scăzute, a dus la o creștere exponențială a cantității de haine care se aruncă înainte de a fi uzate. Neatenția acordată materialelor din care sunt făcute produsele textile, cumpărarea compulsivă și renunțarea înainte de vreme la acestea sunt doar câteva dintre principalele motive care duc la o poluare masivă a planetei.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La bucătărie

PUBLICAT LA

4 Octombrie 2021

CU SPRIJINUL

Electrolux.ro

Conform unui raport realizat de Electrolux, nouă din zece articole de îmbăcăminte ajung la groapa de gunoi înainte de vreme. Asta, în principal, datorită supra-spălării, care poate deteriora țesătura, culorile și forma acestora. (i)

Prin propriile noastre alegeri, fie că vorbim despre cumpărarea hainelor sau îngrijirea acestora, putem contribui personal la protejarea mediului înconjurător. Mai jos am pregătit o serie de sfaturi care te vor ajuta să te bucuri mai mult de hainele tale.

Pe lângă obiceiurile de spălare, și electrocasnicele folosite au un rol foarte important. Spre exemplu, mașinile de spălat de la Electrolux din gama PerfectCare oferă numeroase funcții de îngrijire a hainelor astfel încât tu să te bucuri mai mulți ani de garderobă. De asemenea, vei contribui în mod concret și la protejarea mediului înconjurător.

Știai că... Electrolux face demersuri continue pentru a îmbunătăți electrocasnicele, oferindu-le consumatorilor soluții pentru a economisi apa și energia, dar și pentru a oferi o îngrijire corespunzătoare hainelor?

- Întoarce cardul -

Programul „Make it last” își propune să ofere garderobei tale o viață mai lungă, pentru a contribui la un viitor durabil. În fiecare an, milioane de tone de haine, în condiții bune, sunt aruncate. Reducerea impactului pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător este deosebit de important. Este ceva ce putem face acum! Acesta este motivul principal pentru care Electrolux a creat o nouă gamă de mașini de spălat și uscătoare. Ele vor prelungi viața hainelor tale, având în același timp un impact negativ redus asupra planetei.

Sfaturi pentru prelungirea vieții hainelor

Mulți oameni sunt conștienți de importanța pe care o are o îngrijire adecvată a pieselor de îmbrăcăminte, pentru a le păstra mai mult timp. Dar, din păcate, nu la fel de mulți știu și cum să facă acest lucru.

SFAT: La ce temperatură și cu ce program e indicat să speli hainele? (ii)

Cei mai mulți dintre noi își doresc cu ardoare să aibă o atitudine cât mai prietenoasă față de mediu, dar cred că temperaturile scăzute la spălare nu vor curăța hainele corespunzător. Prin folosirea apei la 30° în loc de 40°, vei contribui la o reducere a energiei cu până la 35%. Cel mai bun indicator în acest sens este urmărirea etichetelor – acestea îți indică nivelul maxim acceptat pentru spălare și uscare.

Daca ai o mașină de spălat modernă, noile tehnologii îți vor aduce programe la fel de eficiente și la temperaturi scăzute.

Caută în cartea mașinii tale de spălat mai multe informații, iar dacă mașina ta este foarte veche te poți gândi sa o schimbi! Cu un consum de apa și energie mai redus, îți poți recupera rapid investiția.

Hainele nu vor fi niciodată spălate excesiv

- Află cum -

Sistemul Sensi Care – oferit de mașinile de spălat Electrolux – va ajusta consumul de apă și energie în funcție de încărcătura mașinii de spălat? Astfel, hainele nu vor fi niciodată spălate excesiv și li se va oferi un nivel optim de îngrijire, pentru o durabilitate mai mare.

SFAT: Excesul de detergent poate afecta calitatea hainelor în timp – folosește-l în cantități moderate

Este recomandat să folosești tipuri diferite de detergent în funcție de tipul hainelor (pentru rufe albe, colorate și pentru cele închise la culoare). Detergenții au formule speciale care le asigura eficiența în anumite condiții, ce țin de temperatura și timpii de spălare.

Prin folosirea unui detergent lichid atunci când speli haine, țesăturile se vor păstra în stare bună mai mult timp.

Mai mult, cantitatea produselor de curățare folosită este foarte importantă pentru protejarea hainelor. Prea mult detergent sau balsam vor duce la decolorare, pătare și distrugerea țesăturii.

Mașinile moderne de spălat Electrolux fac dozarea detergentului în mod automat în funcție de încărcătura ei și astfel nu trebuie să te mai îngrijorezi în ceea ce privește dozarea detergentului.

Știai că... Sistemul Ultra Care, încorporat în noile produse Electrolux, amestecă detergentul cu apa înainte ca acesta să ajungă în tambur, pentru o distribuire uniforma?

- Întoarce cardul -

Electrocasnicele Electrolux dispun si de funcția Auto Dose care dozează automat cantitatea de detergent.
Mai mult decât atât, sistemul Colour Care îți va curăța hainele în cel mai delicat mod posibil, prin purificarea apei și îndepărtarea mineralelor nocive și a impurităților. Produsele tale vestimentare îsi vor menține culorile ca la început și nu va fi necesar să mai cumperi haine atât de des.

SFAT: Redu frecvența de spălare

De câte ori nu ți s-a întâmplat să speli haine doar pentru a le împrospăta? Consumul de apă și energie este cu mult mai mare pe factura ta, ca să nu mai vorbim despre daunele produse asupra garderobei.

Este important să avem haine curate, însă nu trebuie să le spălăm mai des decât este cazul. Nu te grăbi sa le pui la spălat fără să verifici dacă mai pot fi purtate încă o dată.

Știai că?

- Întoarce cardul -

Sistemul Fresh Scent din mașinile de spălat Electrolux este ideal pentru momentele în care hainele tale au nevoie doar de o înviorare? Folosește doar abur și o mică doză din parfumul tău preferat pentru haine, pentru o mai bună îngrijire.

SFAT: Salvează-ți hainele, nu călca excesiv! (iii)

Călcatul excesiv este o altă problemă care scurtează perioada de viață a rufelor. Dacă mașina ta de spălat dispune de această funcție, poți să închei ciclul de spălare cu un program cu abur, care reduce cutele cu o treime față de un program normal, așa cum este și noul sistem Steam Care de la Electrolux.

Alte sfaturi și trucuri:

• Spală hainele de culoare închisă și blugii pe dos. Prin frecarea de alte țesături în mașina de spălat, aceste tipuri de haine se decolorează mai repede.
• Spală lenjeria intimă în săculeți de pânză care protejează hainele din materiale fine.
• Deschide nasturii și încheie fermoarele înainte de spălare. Protejezi astfel hainele și reduci riscul de agățare.
• Dacă nu ai posibilitatea de a usca hainele la aer (varianta ideală) te poți gândi la un uscător. Electrolux a creat o nouă gamă de uscătoare. Sistemele nou integrate vor menține forma și textura hainelor tale de-a lungul timpului, cu un consum de energie redus.

Oferă hainelor o viață mai lungă, salvează planeta și oferă un viitor mai bun copiilor tăi

Ne dorim ca împreună, cu schimbări mărunte, dar semnificative, să avem grijă de planeta noastră! Vrem ca și copiii copiilor noștri să iasă la picnic și să folosească pătura pe care stăteai tu când ai auzit, poate, primul ”Te iubesc!”.

Vrem să simți fiori de fericire atunci când fiica ta adolescentă găsește o geacă de blugi în dulapul tău. Acea geacă care te-a însoțit în serile răcoroase ale tinereții tale și care îți trezește atâtea amintiri frumoase.

Ne dorim un viitor mai bun, și doar prin perseverență îl putem avea. Te sfătuim să analizezi bine felul în care ai grijă de garderoba ta. Asigură-te că și copilul tău va cunoaște frumusețea naturii așa cum ai făcut-o tu!

Știai că... Produsele din gama Perfect Care de la Electrolux au fost create în mod special pentru a-ți schimba modul în care îți îngrijești hainele?

- Întoarce cardul -

Dacă dorești să faci o schimbare în ceea ce privește îngrijirea garderobei tale și să aduci un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, te invităm să descoperi mai multe despre colecția Perfect Care. Electrocasnicele din această gamă au fost create pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale zilnice, oferind hainelor o îngrijire corespunzătoare.

Înscrie-te să primești un eBook gratuit

Rețete inteligente pe care le poți găti împreună cu copiii tăi

Multumim pentru mesaj. Acesta a fost trimis mai departe.
A aparut o eroare si mesajul nu a fost trimis. Incearca mai tarziu!

Nu trimitem spam. Te poți dezabona oricând dorești.