Ești în căutarea unor practici sustenabile de a spăla vasele? S-ar putea să fii surprins/ă să afli că o mașină de spălat vase are, de fapt, un impact mult mai mic asupra mediului decât spălarea manuală. Așadar, dacă ai de gând să îți achiziționezi o mașină de spălat vase care să te ajute să câștigi timp, dar și să ai o casă mai prietenoasă cu mediul înconjurător, iată câteva sfaturi care ți-ar putea face alegerea mai ușoară.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La bucătărie

PUBLICAT LA

15 Martie 2022

CU SPRIJINUL

Electrolux.ro

Ce face ca o mașină de spălat vase să fie sustenabilă?

În ultimele decenii, producătorii de mașini de spălat vase au făcut pași importanți pentru a îmbunătăți eficacitatea și eficiența mașinilor de spălat vase. Nu numai că mașinile moderne de spălat vase au o putere de curățare mai mare, dar consumă și mai puțină energie și apă. Spre exemplu, prin programul eco disponibil la noile mașini de spălat vase, un ciclu de spălare folosește nivelul minim de resurse – energie și apă. Astfel că o mașină de spălat vase ți-ar putea schimba stilul de viață – atât din punctul de vedere al confortului, cât și al sustenabilității în propria bucătărie.

Eforturile susţinute de a reduce consumul de energie al produselor electrocasnice reprezintă angajamentul Electrolux pentru sustenabilitate. Însă, experienţa oferită nu se rezumă doar la eficienţa energetică. Gama de mașini de spălat vase din portofoliul Electrolux ghidează utilizatorul în selectarea programelor optime de spălat pentru un consum mai scăzut de apă.

Cum alegi o mașină de spălat vase sustenabilă?

Pasul 1: Alege dimensiunea potrivită pentru nevoile tale. Dacă achiziționezi o mașină de spălat vase slim și o folosești mai des, este posibil să utilizezi mai multă energie decât în cazul unei mașini de spălat vase cu dimenisuni tradiţionale, pe care ai folosi-o mai rar. Din acest motiv, investiția într-o mașină de spălat vase cu dimenisuni tradiţionale ar putea fi mai sustenabilă.

De ce este importantă dimensiunea mașinii de spălat vase?

- Întoarce cardul -

Simplu!

Dacă pornești mașina de spălat vase de mai multe ori pentru a ține pasul cu toate vasele murdare, folosești mult mai multă energie decât dacă ai folosi o singură dată o mașină de spălat vase mai mare. Pe de altă parte, este la fel de important să nu achiziționezi o mașină mai mare decât nevoile familiei. Nu uita: O mașină de spălat vase nu este mai eficientă energetic atunci când este supraîncărcată. Supraîncărcarea unei mașini de splălat vase va duce la scăderea performanţei la spălare și la uzura pieselor.

Vizitează Electrolux.ro

Gândește-te la stilul de viață al familiei tale înainte de a cumpăra o mașină de spălat vase

Discrete, puternice și eficiente din punct de vedere energetic - mașinile de spălat vase încorporabile Electrolux îți fac viața mai ușoară și bucătăria mai curată. Alege o mașină cu dimensiuni tradiţionale, un model compact sau o mașină de spălat vase încorporabilă, cu tehnologii inovatoare, care optimizează consumul de apă și energie în funcție de dimensiunea încărcăturii și de nivelul de murdărie al vaselor.
Vizitează Electrolux.ro

Pasul 2: Verifică eticheta energetică. Pictogramele de pe eticheta energetică îți vor spune care este clasa de eficienţă energetică, consumul de energie în KW/oră, capacitatea pentru vase, durata programului Eco, consumul de apă per ciclu, în litri, dar și nivelul de zgomot, în decibeli. Noile norme UE privind etichetele energetice sunt menite să încurajeze proiectarea mai eficientă și mai sustenabilă a aparatelor electrocasnice. Electrolux se angajează să implementeze noile reguli ale Comisiei Europene privind definirea și afișarea etichetelor energetice. Află cum să citești corect eticheta energetică de aici.

Pasul 3: Alege o mașină de spălat vase cu mai multe programe. Este ideal să ai opțiunea de a-l alege pe cel potrivit încărcăturii tale. Dacă ai o mulțime de vase care sunt ușor murdare, precum pahare sau cești, poți seta un program mai scurt, care să utilizeze mai puțină energie și apă. În plus, orientează-te către modele de mașini de spălat care au opțiunea de a usca la aer, nu la căldură.

10 ani garanţie pentru Motorul Inverter

Cumpără o mașină de spălat vase, o mașină de spălat rufe, o mașină de spălat rufe cu uscător sau un uscător cu Motor Inverter din promoţia Electrolux, înregistrează achiziţia online în pagina promoției de pe www.electrolux.ro și te bucuri de 10 ani garanţie pentru Motorul Inverter. Înregistrează-te acum>>

Set piatra pizza Electrolux

Citește regulamentul promoţiei

Sfaturi utile pentru a folosi cât mai eficient mașina ta de spălat vase

După ce decizi care este cel mai potrivit model pentru tine și familia ta, iată de ce sfaturi ar trebui să ții cont atunci când începi să folosești noua ta mașină de spălat vase.

Nu supraîncărca mașina de splălat vase. Introdu vasele în mașina de spălat poziționându-le corect, conform spațiilor customizate și instrucțiunilor. Evită suprapunerea vaselor pentru a păstra eficiența spălării acestora. Supraîncărcarea unei mașini de splălat vase va duce la scăderea performanţei la spălare și la uzura pieselor. În plus, este nevoie ca apa și detergentul să poată circula cu ușurinţă în timpul ciclului de spălare.

Vizitează Electrolux.ro

Acoperire completă cu SatelliteClean

Vasele vor fi spălate perfect cu ajutorul brațului de pulverizare a apei – SatelliteClean, din gama mașinilor de spălat vase Electrolux, având performanţe de până la trei ori mai bune decât cele standard. Datorită braţului de pulverizare cu rotaţie dublă, jetul de apă poate ajunge chiar și în cel mai îndepărtat punct din aranjamentul articolelor din coșul de la bază, asfel încât spălarea acestora să se facă la cel mai înalt nivel.

Vizitează Electrolux.ro

Usucă vasele sustenabil cu ajutorul ventilaţiei naturale. La finalul fiecărui ciclu de spălare, lasă ușa întredeschisă – acest lucru va duce la o ventilaţie naturală în interiorul cuvei pentru uscarea articolelor, reducând astfel în mod semnificativ consumul energetic.

Vizitează Electrolux.ro

Uscare de trei ori mai eficientă cu AirDry

Noua tehnologie AirDry a mașinii de spălat vase Electrolux folosește fluxul natural de aer pentru a finaliza uscarea, având performanţe de până la trei ori mai bune comparativ cu sistemele cu ușă închisă. Ușa se deschide cu 10 cm în ultima etapă a diferitelor programe, pentru a usca vasele într-un mod mai natural și mai eficient din punct de vedere energetic. Descoperă uscarea completă a vaselor, fără urme de apă și cu un cost mai scăzut la energie.

Vizitează Electrolux.ro

• Clătește ușor vasele în prealabil. Cel mai indicat este să îndepărtezi resturile de mâncare rămase pe vase înainte să le introduci în mașina de spălat. Dacă vasele au fost introduse cu multe resturi de mâncare, acestea nu vor putea fi evacuate eficient, iar acest lucru va duce la înfundarea filtrelor mașinii. Dozează însă corect cantitatea de apă. O clătire ușoară (sau chiar utilizarea unui prosopel) este suficientă pentru a îndepărta resturile alimentare.

Ești gata să-ți cumperi noua mașină de spălat vase?

Mai jos îți oferim 10 avantaje ale unei mașini de spălat vase Electrolux:

1. Câștigi timp! Orele petrecute cu spalarea vaselor pot fi transformate în ore petrecute cu cei dragi.
2. Te bucuri de o bucătărie curată, fără vase adunate în chiuvetă, care așteaptă să fie spălate!
3. Silențioasă! Spălatul vaselor este accesibil la orice oră din zi sau din noapte, chiar și când cei mici dorm. Proiectarea luminoasă pe podea (Beam on Floor) ne avertizează în ceea ce privește statusul ciclului de spălare. În locul unui semnal sonor puternic, mașina de spălat vase Electrolux îţi comunică stadiul programului printr-un punct luminos proiectat pe podea: roșu când programul rulează și verde când s-a încheiat.


4. Consum de apă scăzut! O să fii uimit/ă când o să vezi că o mașină de spălat vase consumă, de fapt, mult mai puțin decât metoda tradițională de a spăla manual. Presiunea jetului de apă și temperatura ridicată sunt secretele unei cantități mici de apă necesare spălării vaselor.
5. Scapi de problema mâinilor uscate! De ce să-ți supui zilnic pielea unor substanțe chimice care se regăsesc în conținutul detergenților de vase?
6. Economie de detergent! Cantitatea de detergent pentru mașina de spălat vase este semnificativ mai mică decât detergentul lichid utilizat pentru o cantitate egală de vase, ceea ce reduce poluarea și sporește grija față de mediul înconjurător.
7. Siguranță în procesul de spălare! Poate ești mai stângaci/stângace sau pur și simplu îți mai alunecă farfuria din mână, din când în când, din cauza spumei. În mașină, câte vase introduci, atâtea scoți. Fără pierderi! Ceea ce înseamnă că nu e nevoie să reinvestești periodic în seturi noi de veselă.
8. Confort sporit! E mult mai comod să folosești mașina de spălat vase decât să stai în picioare ore întregi.
9. Câștigi spațiu! Adio scurgător, adio prosoape și bureți. Din mașină le scoți gata uscate.
10. Curățenie de nota 10, garanție de 10.

Înscrie-te să primești un eBook gratuit

Rețete inteligente pe care le poți găti împreună cu copiii tăi

Multumim pentru mesaj. Acesta a fost trimis mai departe.
A aparut o eroare si mesajul nu a fost trimis. Incearca mai tarziu!

Nu trimitem spam. Te poți dezabona oricând dorești.