Nu trebuie să fii bucătar profesionist pentru a-ți dori un cuptor cu cele mai noi tehnologii, astfel încât să te poți bucura de preparate gustoase și totodată pentru a avea un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat.

Cuptorul este unul dintre aparatele electrocasnice pe care le folosim cel mai des pentru a pregăti rețetele preferate. Cu toate acestea, poate fi dificil să alegi unul. De aceea, Electrolux te invită să te bucuri de momentele petrecute în bucătărie cu ajutorul cuptoarelor intuitive, dotate cu funcții inteligente, de ultimă generație, care se adaptează foarte ușor nevoilor familiei. Astfel, timpul petrecut în bucătărie devine o activitate plăcută, iar mâncarea pregătită devine mai sănătoasă și gustoasă.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTOR

Andra Zoita

SFATURI PENTRU

Acasă | La bucătărie

PUBLICAT LA

25 Februarie 2022

CU SPRIJINUL

Electrolux.ro

Cele mai importante caracteristici ale cuptoarelor

Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, te invităm să arunci o privire la cele mai importante caracteristici ale cuptoarelor Electrolux și cum te-ar putea acestea ajuta să ai o alimentație mai sănătoasă și mai echilibrată, dar în același timp să eviți și risipa de alimente.

Există o mulțime de considerente atunci când alegi un cuptor, precum metoda preferată de a găti, prețul, spaţiul disponibil, culoarea și sustenabilitatea, care înseamnă mai mult decât consumul redus de energie – este o mentalitate, un stil de viață în care respectul pentru mâncare reprezintă o alegere durabilă.

Gătitul la cuptor este o alternativă mult mai sănătoasă și la fel de gustoasă

Când pregătești o masă sănătoasă, metoda de gătit este la fel de importantă precum ingredientele. Prăjirea necesită exces de ulei, în timp ce prepararea mâncării în cuptor nu necesită, de obicei, grăsime suplimentară. Multe feluri de mâncare care sunt adesea prăjite – chifteluțele, cartofii prăjiți, șnițelele, legumele pane sau peștele – necesită mult mai puțin ulei adăugat atunci când sunt gătite la cuptor. Sau chiar deloc, dacă adaugi abur procesului de gătire. Ceea ce înseamnă că te vei bucura, alături de familie, de mese la fel de gustoase, însă mult mai sănătoase.

În plus, un cuptor inteligent este foarte util și în alte activități, precum: dezghețarea fructelor și legumelor, pe care le congelezi atunci când ajung în punctul în care încep să își piardă prospețimea, dospirea aluatului, uscarea fructelor feliate sau chiar obținerea iaurtului.

Toate aceste funcții îți permit să oferi familiei un meniu diversificat și să cumperi doar alimente proaspete pe care să le prepari în casă. Chiar și atunci când acestea sunt mai puțin proaspete – pentru că se întâmplă să uiți de ele în frigider – le poți folosi tot în preparate care necesită cuptorul. Din resturile de mâncare rămase de la mesele anterioare, poți realiza un nou preparat la fel de gustos, și astfel diminuezi risipa alimentară. Așa poți descoperi că îți plac, de fapt, brioșele sărate, budincile de tot felul sau pizza de casă cu resturile de mezeluri și brânză.

Vrei să nu mai arunci mâncare? Iată ce poți face cu resturile de mâncare – Soluții și sfaturi practice ușor de aplicat

Reducerea risipei alimentare și creativitatea în bucătărie, posibile cu ajutorul unui cuptor bun

Eforturile simple, cum ar fi planificarea meselor, achiziționarea doar a alimentelor de care ai nevoie și identificarea unor modalități de a utiliza resturile alimentare, te vor ajuta să nu faci risipă inutilă de alimente și nici risipă inutilă de bani.

Poți da frâu liber creativității și poți obține preparate noi și pline de savoare chiar din resturile din meniul de ieri. Funcția de regenerare cu abur a cuptoarelor Electrolux te ajută să reîncălzești preparatele fără a le usca, deoarece aburul pătrunde uniform, păstrând culorile, substanțele nutritive, aromele și textura ingredientelor.

Înlocuiește aparatele vechi și utilizează cu încredere noile tehnologii

Aparatele electrocasnice care au la bază tehnologii învechite pot consuma mai multă energie astfel că, uneori, este necesară înlocuirea aparatelor electrocasnice pentru a economisi bani și pentru a fi mai prietenoși cu planeta.

Control deplin din living în timp ce mâncarea se prepară în bucătărie? Da, se poate!

Acum ai posibilitatea de a fi în control deplin atunci când gătești. Cuptorul SteamPro 900 cu camera CookView de la Electrolux îți dă posibilitatea de a vedea în timp real, chiar din canapeaua ta din living, care este stadiul preparatului tău și, mai mult decât atât, poți împărtăși poze din timpul gătitului cu prietenii în mediul virtual.

Acesta este prevăzut cu o conexiune Wi-Fi și o cameră video internă, care îți permite să urmărești ce se întâmplă în spatele ușii. Conectându-te la aplicația “My Electrolux Kitchen”, poți controla cuptorul de la distanță sau poți folosi sugestiile si recomandările de preparare, utilizând multitudinea de rețete suplimentare oferite de aceasta.

Fii gata, cu o singură atingere:
> Descarcă aplicația My Electrolux Care (App Store)
> Descarcă aplicația My Electrolux Care (Google Play)

De asemenea, funcția Steamify® reglează automat setările, folosind aburul ca procedeu de gătire și astfel poţi obține preparate sănătoase și delicioase, fără să pierzi din proprietățile alimentelor. Tot ce trebuie să faci este să setezi temperatura de gătire pe care o folosești de obicei la preparatele alese, iar funcția Steamify® a cuptorului Electrolux adaugă cantitatea optimă de abur pentru rezultate delicioase, de fiecare dată.

Rezultate ca la restaurant, chiar la tine acasă

Preparatele pe care obișnuiai să le savurezi la restaurant pot fi pregătite acum și acasă. Cu ajutorul cuptoarelor multifuncționale SteamPro de la Electrolux, dotate cu funcția Sous Vide, poți găti fripturi suculente, pește fraged sau legume crocante, utilizând tehnica de preparare a alimentelor în vid, la temperaturi joase.

Rezultate ca la restaurant, chiar la tine acasă

Tehnica Sous Vide presupune vidarea într-o pungă specială a ingredientelor împreună cu alte condimente și gătirea acestora la abur, la o temperatură scăzută față de cea clasică (între 45 – 95 grade Celsius). Fără să intre în contact cu aerul, ingredientele vor avea arome mai intense, iar culorile vii se vor păstra mai bine.

Când ai parte de un cuptor inteligent, gătitul devine o plăcere

Gătitul în cuptor este extrem de simplu când ai un cuptor inteligent de la Electrolux. Acesta are un afișaj tactil pentru o experiență intuitivă și comenzi rapide pentru cele mai relevante funcții. De asemenea, are o funcție de memorie pentru a reține cele mai utilizate setări (astfel nu vei încerca să îți amintești la ce temperatură ai copt acel blat de tort apreciat de toți), iar când deschizi ușa cuptorului, lumina se aprinde automat și ventilatorul se oprește. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele moduri în care tu și familia ta puteți avea o alimentație sănătoasă și un mod de viata sustenabil. După ceva timp, aceste practici vor deveni obiceiuri.

Alege cuptorul potrivit pentru tine si cei dragi, dar și pentru mediul înconjurător

Oricum ţi-ar plăcea să gătești, fie doar pentru două persoane sau un grup de prieteni, vei găsi cuptorul potrivit în gama de cuptoare Electrolux. Explorează gama de cuptoare și alege-l pe cel mai potrivit, în funcție de nevoile tale.

Electrolux a fost ales cel mai de încredere brand din România în 2022 pentru categoriile Cuptoare și Plite, conform studiului independent Consumer Choice Award.

Înscrie-te să primești un eBook gratuit

Rețete inteligente pe care le poți găti împreună cu copiii tăi

Multumim pentru mesaj. Acesta a fost trimis mai departe.
A aparut o eroare si mesajul nu a fost trimis. Incearca mai tarziu!

Nu trimitem spam. Te poți dezabona oricând dorești.